Nieuws

7 april 2017

Winnaar waterscan vanuit Kanters beursactie bekend

Afgelopen februari heeft JSWater een waterscan uitgevoerd op het melkveebedrijf bij Mts Peeters in het kader van de beursactie van Kanters Dairy Solutions tijdens de beurs RMV Gorinchem.

Tijdens de beurs konden melkveehouders met interesse om hun drinkwaterkwaliteit te optimaliseren hun ingevulde formulier inleveren op de Kanters-stand. Bij 40 melkveehouders is er vervolgens een microbiologisch wateronderzoek genomen en bij Mts. Peeters, een melkveebedrijf met ca. 185 stuks melkvee, is er een uitgebreide waterscan uitgevoerd.

Tijdens de waterscan is het drinkwatersysteem beoordeeld op kwaliteit van het bronwater, mogelijke knelpunten in de watervoorziening bij het melkvee, droogstand en jongvee en de waterhygiëne aan de drinkpunten. Tijdens het bedrijfsbezoek zijn er ter plaatse al diverse metingen gedaan zoals pH, ijzergehalte en totale hardheid van het bronwater en opbrengst van de drinkbakjes. Verder zijn er diverse watermonsters genomen voor laboratoriumonderzoek.

Na afloop van het bedrijfsbezoek is er een maatwerk waterplan opgesteld. In dit plan zijn de wateranalyse-uitslagen opgenomen en een overzicht van knelpunten. Voor het verhelpen van deze knelpunten zijn praktische oplossingen aangegeven. Zo kan er gericht gewerkt worden aan een optimale kwaliteit en beschikbaardheid van het veedrinkwater bij Mts. Peeters.

Wil je meer weten over de inhoud van een waterscan? Klik dan op deze link voor een impressie van de werkwijze.

< Terug naar overzicht
Interessante informatie gevonden? Deel het met je netwerk:

Overige berichten

Tarieven voor leidingwater fors omhoog in 2023
Nieuw design voor Lumitester SMART: snelle watercheck op locatie
Kennisavond 2 - 11 - 21 "Meer rendement door beter drinkwater"
Pluimveewebinar: "Water, water, water" is nu terug te zien
Online webinar - Laat het niet verwateren!
Nieuw: compacte digitale fotometer - makkelijk zelf ijzergehaltes meten
Het koude seizoen komt er weer aan, maak nu de vorstpreventie op orde
Wateranalyses voor 'Het Varken van Morgen'? JSWater neemt het u uit handen.
Focus op wateropbrengst brengt resultaat voor de varkenshouder
Voordeelactie vatenpompen

Profiteer van de aantrekkelijke introductiekorting op onze veilige vatenpompen bij afname van uw (periodieke) watermonsters. Meer over de actie...

Eenvoudige en snelle bescherming met legionella veilige T-Safe® douches

Nieuw in het pakket: legionellaveilige T-Safe® douches: een eenvoudige en snelle, beschermende oplossing. Zo ga je met een gerust gevoel onder de douche. Lees meer... 

Twitter
@ · 1 januari
Lees meer