Nieuws

23 december 2020

Forsere tariefsverhogingen leidingwater dan in voorgaande jaren

De leidingwatertarieven voor 2021 zijn bekend. JSWater heeft een overzichtstabel gemaakt van de tarieven 2021 van de verschillende waterleidingbedrijven. De tarieven voor vastrecht zijn sterk afhankelijk van de gewenste levercapaciteit.
BrabantWater hanteert al jarenlang het laagste tarief en ook in 2021 is dat het geval. Het tarief van PWN, Noord-Holland is het hoogst. Een veehouderijbedrijf met een waterverbruik van 5000 m³ per jaar betaalt in Noord-Holland jaarlijks ca. € 3.800,- dan een bedrijf met hetzelfde waterverbruik in Noord-Brabant, het leveringsgebied van BrabantWater. Overigens zijn de tarieven in Nederland veelal duidelijk lager dan omliggende landen als Duitsland en België. Ook de kwaliteit en beschikbaarheid van leidingwater - ook in het buitengebied - is in Nederland van hoog niveau.
Meerdere waterleidingbedrijven hebben hun tarieven voor vastrecht en het watertarief per m³ sterker verhoogd dan in voorgaande jaren. De verhogingen bij Vitens, Waterbedrijf Groningen, WMD Drenthe en WML Limburg vallen hierbij het meest op.
Belangrijk aandachtpunt is BoL Belasting op Leidingwater. Het is belangrijk om te controleren of deze belasting alleen over de eerste 300 m³ waterafname berekend wordt. Anders is het verstandig hiervoor een vrijstellingsaanvraag in te dienen. Dit levert een besparing van 35,4 ct per m³ op.
JSWater verzorgt maatwerk-advies in de afweging van ondernemers voor het gebruik van leidingwater of bronwater.  

< Terug naar overzicht
Interessante informatie gevonden? Deel het met je netwerk:

Overige berichten

Kennisavond 2 - 11 - 21 "Meer rendement door beter drinkwater"
Pluimveewebinar: "Water, water, water" is nu terug te zien
Online webinar - Laat het niet verwateren!
Nieuw: compacte digitale fotometer - makkelijk zelf ijzergehaltes meten
Nieuw design voor Lumitester SMART: snelle watercheck op locatie
Het koude seizoen komt er weer aan, maak nu de vorstpreventie op orde
Wateranalyses voor 'Het Varken van Morgen'? JSWater neemt het u uit handen.
Focus op wateropbrengst brengt resultaat voor de varkenshouder
Optimaal zwemplezier met schoon en helder zwemwater
Voordeelactie vatenpompen

Profiteer van de aantrekkelijke introductiekorting op onze veilige vatenpompen bij afname van uw (periodieke) watermonsters. Meer over de actie...

Eenvoudige en snelle bescherming met legionella veilige T-Safe® douches

Nieuw in het pakket: legionellaveilige T-Safe® douches: een eenvoudige en snelle, beschermende oplossing. Zo ga je met een gerust gevoel onder de douche. Lees meer... 

Twitter
@ · 1 januari
Lees meer