Blogs

7 september 2016

Spenen, insemineren en water controleren!

Een nieuw jaar met nieuwe water-blogs. Is daar nog meer over te melden zullen sommigen zich  afvragen? We weten nu intussen wel dat water belangrijk is. En daar twijfel ik ook niet aan. Ik kom geen varkenshouders tegen die dat ontkennen.  

Maar voer is ook belangrijk, en genetica, en diergezondheid natuurlijk… Water hoort als eerste levensbehoefte gewoon in dit rijtje thuis. En toch: de kans dat de aandacht op dit gebied verslapt is stukken groter. Voer, genetica en diergezondheid zijn onderwerpen die met een behoorlijke vaste regelmaat worden besproken met de specialisten en het personeel. Water heeft deze plaats nog niet.

Steeds meer varkenshouders laten zo nu en dan hun watervoorziening wel doorlichten door een specialist. Dat leidt tot inzicht in de knelpunten op een bedrijf en vaak ook fanatisme om met de meest acute problemen aan de slag te gaan.

Maar vervolgens loopt het dan toch vaak net zo als met veel andere goede voornemens op het begin van het jaar. Toen we er aan begonnen waren we volop gemotiveerd in de overtuiging dat het ons veel zou brengen, maar in de waan van de dag, komt toch de klad er in.

En daarom zijn deze blogs er door het jaar heen als geheugensteuntje. Zodat je als varkenshouder niet alleen zegt dat water belangrijk is, maar er ook naar handelt binnen je bedrijf. Een week-ritme zoals dit zou al kunnen helpen:  spenen, insemineren, water controleren!  

< Terug naar overzicht
Interessante informatie gevonden? Deel het met je netwerk:

Overige berichten

Kwaliteit vanaf de bron
Bijzonder dat het zo gewoon is.
Uurtje uittrekken voor drinkwater-controle
Alert blijven op watertekort
Goed doseren kun je leren
Verbeteren en uniek zijn
Zomer benutten voor bewustwording
Water geen punt op het brijbedrijf?
Topsectoren
Verfrissende waterideeën opdoen
De waterklus klaren
Verdienen met Hollandse Kwaliteit
De zwemles-methode is zo gek nog niet
Allemaal watermanager
“Wonder-apparaat”
Top 3 van water-missers
Water voor varkens zelf gaan drinken
Meten = weten
Uitdagingen genoeg in drinkwaterland
Gaan voor lage kosten of hoge zekerheid
Een vak apart
Eenvoudige en snelle bescherming met legionella veilige T-Safe® douches

Nieuw in het pakket: legionellaveilige T-Safe® douches: een eenvoudige en snelle, beschermende oplossing. Zo ga je met een gerust gevoel onder de douche. Lees meer... 

Voordeelactie vatenpompen

Profiteer van de aantrekkelijke introductiekorting op onze veilige vatenpompen bij afname van uw (periodieke) watermonsters. Meer over de actie...

Twitter
@ · 1 januari
Lees meer